- دوشنبه ۱ مهر ۹۸
- ۰۸:۵۸
ترشی فلفل همدانی یا ترشی بیور یکی از معروف ترین سوغات همدانه که نامش رو احتمالن شنیدین.
ترشی فلفل بیور به ترشی همدانی هم معروف هستش.
فلفل بیور یک نوع فلفل تند یا شیرین هستش که در همدان باهاش ترشی فلفل بیور درست میکنند.
مزیت اصلی ترشی فلفل همدانی این هستش که در حین تند بودن شیرینه ! یعنی با خوردنش اذیت نمیشین.
تندی ترشی بیور آزار دهنده نیست و معروف شدنش هم به همین خاطره.
بنابراین اگر فلفل ها خیلی تند بودن باید تندیشون رو گرفته و بعد ترشی بندازین.
اگر جزء طرفداران ترشی فلفل تند هستین این رسپی رو هم حتمن امتحان کنین.
مواد لازم
فلفل همدانی یا فلفل بیور
سیر
سرکه
نمک و تخم گشنیز
طرز تهیه ترشی فلفل همدانی
فلفل ها رو بعد از شستن کمی دمشون رو کوتاه کنین.
آب رو به همراه نمک میذاریم جوش بیاد و بعد فلفل ها رو بهش اضافه می کنیم.
زمان میدیم تا فلفل بیور ۵ دقیقه در آب جوش بخوره و بعد آبکش می کنیم فلفل هارو.
این کارو ۲ باره تکرار می کنیم، علتش هم گرفتن تندی و تلخی فلفل هاست.
اگر نوع فلفل شما خیلی تند نیست همون یک بار کفایت میکنه.
بعد از بار دوم فلفل های همدانی رو در صافی ریخته و میذاریم به خوبی آبشون برن.
فلفل ها رو با کمک یک سوزن سوراخ می کنیم.
مخلوط سرکه، سیر های حبه شده و نمک و تخم گشنیز رو آماده و روی فلفل ها بریزین در شیشه های مناسب بریزین.
ترشی فلفل بیور رو به مدت ۲ هفته در یخچال قرار بدین و بعد آماده مصرف هستش.
همچنین بخوانید : جاذبه های گردشگری مازندران
- برای خوش طعم کردن بیشتر فلفل از چند برگ ترخون و نعناع لابه لای فلفل ها استفاده کنین.
- تخم گشنیز به همراه ترشی فلفل همدانی طعم بسیار عالی رو به خودش میگیره.
- ممکنه در دستورهای دیگه خیساندن فلفل رو در آب به مدت چند روز بخوانید ولی این کار بخوبی جوشاندنشون نیست.
- این ترشی رو اگر برای مدت مدت طولانی هم نگهداری کنین تلخ نمیشه علتش هم جوشاندن فلفل ها هستش.
- سعی کنین فلفل هارو اگر حجمشون زیاده در هوای آزاد بجوشانید و بخارش باهاتون تماسی نداشته باشه.
در سرگرمی ها همراه ما باشید
منبع : khanoumi
- نوشیدنی و دسر
- ۲۵۵۳